BejelentésErkel Ferenc Városi Vegyeskar

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Történetünk

A kórus 1979-ben történt megalakulása óta a művelődési ház égisze alatt működik. A kórus főként pedagógusokból verbuválódott, de vannak közöttük más foglalkozású, néhányan a környező községekben élő tagok is.

Erkel Ferenc nevét tiszteletünk jeleként 1995-ben vettük fel.

Karnagyunk 1999 óta Balogh Ferencné.

Szereplési lehetőséget korábban elsősorban a nemzeti és társadalmi, később egyházi ünnepek rendezvényei biztosítottak, de részt vettünk megyei, sőt országos minősítő hangversenyeken, találkozókon is.

Itthon állandó résztvevői vagyunk a nagykállói, illetve a tiszavasvári dalostalálkozók hangversenyeinek, de Debrecentől Székesfehérvárig sokan hallhatták már hangunkat.

A minősítő hangversenyeken rendszerint arany minősítést szereztünk. A korábbi években többször eljutottunk külföldre is: előbb a szomszéd országokba, később messzebbre is. A nevetleni művelődési háztól a párizsi Notre Dame–ig a máramarosszigeti templomtól az athéni Akropolisz lépcsőjéig sok nevezetes helyen felcsendült énekünk. Egy-egy szereplésünket a Magyar Rádió is közvetítette.

Az említett szereplési lehetőségeken kívül szívesen vállalt küldetésünk a helyi és környékbeli templomokban, művelődési házakban adott (évente általában 10) hangverseny, legtöbbször advent idején. Mindenütt szívesen látnak minket, egyes helyekre minden évben visszatérünk.

Kórusunk működésének feltételeit korábban az ÁFÉSZ és ipari üzemek, valamint a városi tanács, később a városi önkormányzat támogatása és a Művelődési Ház biztosította, biztosítja. Bár a feltételek, a körülmények, a karvezetők gyakran változtak, a kórus (különösen az utóbbi időben) jó közösségé formálódott. A próbák után gyakran maradunk együtt: megünnepeljük egymás névnapjait, olykor születésnapjait is, valamint egyéb nevezetes eseményeket.

A szintén Balogh Ferencné karnagy vezette mátészalkai Zenebarátok Kórusával testvéri jó kapcsolatot alakítottunk ki oly’ annyira, hogy gyakran vannak közös fellépéseink, néhány tagunk pedig mindkét kórusban énekel. Egymás sikereinek kölcsönösen örülünk.

A további támogatásokban, az eljövendő sikerekben, új tagok bekapcsolódásában bizakodva szeretnénk minél tovább egészségben, békességben, jó hangulatban együtt énekelni önmagunk és az éneket, zenét, a szépet szerető emberek örömére.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!